Головне управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації
Вівторок, 16.04.2024, 23.02.15
Вітаю Вас Гість | RSS




У Львові відзначили 50-річчя Воєнно-стратегічної операції "Анкадир" в період Карибської кризи 1962 року
1 січня 2012 року відзначили 103-ю річницю від дня народження С.Бандери.
Відбулась 5 звітно-виборча конференція Львівської обласної організації ветеранів
Відбулось засідання міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв воєн та політичних репресій
До сімдесятиріччя „Указу про переселення німців Поволжя”
Відбулося засідання Ради голів громадських об’єднань нацменшин Львівської області
20 червня відбулась нарада з відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв Другої світової війни в Україні 22 червня
У c.Пикуличі (Республіка Польща) відбулось традиційне щорічне Свято української національної пам’яті.
18 червня, у селі Зашків відбувся молодіжний фестиваль «Зашків-2011», присвячений 120-ти річчю з дня народження полковника Євгена Коновальця
Висловлюємо співчуття з приводу смерті Президента Товариства „Ческа беседа у Львові” світлої пам’яті Євгена Топінки



Головна » Архів матеріалів
З 28 лютого до 9 березня в приміщенні Національного музею ім. Андрея Шептицького, що на проспекті Свободи, 20 відбуватиметься експонування фотовиставки «Українська Повстанська армія: історія нескорених».  
Фотовиставка містить понад півтисячі світлин з архівів Служби безпеки України та Центру досліджень визвольного руху, а також документи з радянських та німецьких архівних джерел, внутрішні документи ОУН та УПА. 
Виставка додатково супроводжується оригінальними архівними документами та фотоматеріалами з Архівів Управління Служби безпеки України Львівської області та Центру досліджень визвольного руху, що експонуються вперше. 
Організаторами є Центр досліджень визвольного руху, Управління Служби безпеки України Львівської області, Департамент архівного забезпечення Служби безпеки України. Захід відбувається за сприяння Львівської обласн ... Читати далі »

24 лютого голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть провів прес-конференцію, присвячену заходам, які здійснює облдержадміністрація для подолання наслідків фінансової кризи.
За словами Миколи Кмітя, завдяки переважанню у структурі економіки Львівщини менш залежного від макроекономічної кон’юнктури малого та середнього бізнесу (а це 87% підприємств області та 75% бюджетних надходжень економіки) вплив світової економічної кризи в регіоні не є настільки відчутним. зокрема станом на початок року рівень безробіття на Львівщині становив 2,7% при загальноукраїнському показнику у 3%, а обсяг виробництва промислової продукції на Львівщині зріс на 0,8% в той час, як по Україні загалом цей показник становить «мінус» 3,2%.
Окрім цього, голова Львівської ОДА повідомив, що минулого року в економіку області було залучено 319,1 млн. ... Читати далі »

За повідомленням прес-служби Львівської ОДА, 18 лютого Кабінет міністрів України погодив звільнення з займаної посади заступника голови Львівської облдержадміністрації з питань внутрішньої політики та гуманітарної сфери Володимира Крайовського. 
Володимир Крайовський написав заяву на звільнення за власним бажанням, мотивуючи таке прохання особистими причинами. 
Як зазначив голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть, він не має жодних претензій до роботи Володимира Крайовського. «Володимир Крайовський проявив себе як здібний і фаховий управлінець, я високо оцінюю ту роботу, яку він провів, перебуваючи на посаді заступника голови облдержадміністрації. Прикро, що через особисті причини наша команда втрачає такого фахівця», - резюмував Микола Кміть.
Довідка:
< ... Читати далі »

13 лютого у Львові до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 20-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан відбулася низка громадських заходів. Зокрема, у Львівській філармонії відбулися урочисті збори, у яких взяли участь військовослужбовці гарнізону, члени обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, представники інших силових структур, місцевої влади та духовенства. Голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Львівський і Галицький Августин вручив воїнам-афганцям відзнаки "Рівноапостольного князя Володимира" різних ступенів, грамоти від Блаженнійшого Патріарха Української Православної Церкви Володимира та особисті грамоти архієпископа Львівського і Галицького Августина. За значний вклад у р ... Читати далі »

12 лютого з ініціативи управління з питань внутрішньої політики, в приміщенні Львівської облдержадміністрації було проведено засідання за круглим столом за участю представників влади (в тому числі голови Бродівської райради – І.Клима) та громадськості, науковців, під час якого обговорили питання проведення заходів присвячених 65-й річниці вшанування пам’яті загиблих поляків у селі Гута Пеняцька Бродівського району. Навколо питання знищення села існує багато міфів, які й обговорювалися учасниками засідання.

За підсумками засідання прийняли звернення до громадськості, яке зводиться до наступного.

1. Ініціативу польської сторони щодо вшанування пам’яті загиблих мирних мешканців підтримати й напрацювати спільний з українською стороною сценарій урочистостей, які пройдуть 28 лютого 2009 р. на Бродівщині (сценарій буде доопр ... Читати далі »


« 1 2 ... 19 20 21 22 »




Програма урочистостей з нагоди відзначення 68-ї річниці створення УГВР
У Львові відбудуться заходи з нагоди 50-річчя Воєнно-стратегічної операції «Анадир»
Програма проведення урочистих заходів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 23-ї річниці в
Програма заходів з вшанування пам’яті Ольги Басараб
Програма заходів з нагоди Дня Соборності та Свободи України, 93-ї річниці проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР

Погода в Україні



Сайт розроблено:© Онисько Б.