Головне управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації
Четвер, 25.04.2024, 05.37.20
Вітаю Вас Гість | RSS




У Львові відзначили 50-річчя Воєнно-стратегічної операції "Анкадир" в період Карибської кризи 1962 року
1 січня 2012 року відзначили 103-ю річницю від дня народження С.Бандери.
Відбулась 5 звітно-виборча конференція Львівської обласної організації ветеранів
Відбулось засідання міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв воєн та політичних репресій
До сімдесятиріччя „Указу про переселення німців Поволжя”
Відбулося засідання Ради голів громадських об’єднань нацменшин Львівської області
20 червня відбулась нарада з відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв Другої світової війни в Україні 22 червня
У c.Пикуличі (Республіка Польща) відбулось традиційне щорічне Свято української національної пам’яті.
18 червня, у селі Зашків відбувся молодіжний фестиваль «Зашків-2011», присвячений 120-ти річчю з дня народження полковника Євгена Коновальця
Висловлюємо співчуття з приводу смерті Президента Товариства „Ческа беседа у Львові” світлої пам’яті Євгена Топінки



Головна » Архів матеріалів
14-15 квітня у Львівському Національному університеті імені Івана Франка відбудеться науково-практична студентська конференція на тему: „Ідейні основи соціально-політичних систем. Політичні ідеології: трансформація уявлень в контексті сучасності”. Захід приурочено до 80-ї річниці створення Організації Українських Націоналістів та 20-ї річниці заснування Народного Руху України. Організатори: управління з питань внутрішньої політики Львівської облдержадміністрації, Політологічне студентське наукове товариство, кафедра теорії та історії політичної науки, кафедра політології, центр політичних досліджень, кафедра соціальних та гуманітарних дисциплін ЛДУ БДЖ.


Програма науково-практичної студентської конференції на тему: „Ідейні основи соціально-політичних систем. Політ ... Читати далі »

25 березня делегація Львівської облдержадміністрації (управління внутрішньої політики) разом з депутатами Львівської обласної ради, журналістами взяли участь в урочистостях з нагоди 65-річчя мученицької смерті в нацистському концтаборі Блаженного о.Омеляна Ковча. 
До Музею в Майданеку, що біля польського Любліна, вшанувати пам'ять о.Ковча приїхали віце-прем’єр-міністр України І.Васюник, Надзвичайний Посол України у Республіці Польща О.Моцик, віце-міністр культури і національної спадщини Польщі П.Жуховський, представник Секретаріату Президента Польщі М.Залуська, люблінська віце-воєвода Г.Стройновська та інші офіційні делегації, духовенство, українські студенти польських вузів. 
Перед учасниками урочистостей зачитали звернення Президента Польщі Л.Качинського, І.Васюник у своєму виступі наголосив, що необхідно докласти максимуму зусиль, аби ... Читати далі »

25 березня на території Державного Музею на Майданеку (Республіка Польща) відбудуться урочистості з нагоди 65-ї річниці смерті бл. о. Омеляна Ковча, в'язня Майданека. Заходи відбудуться за участю Віце-прем'єр міністра України Івана Васюника та Віцеміністра Культури і Національної Спадщини Польщі Пьотра Жуховського. За сприяння управління з питань внутрішньої політики Львівської облдержадміністрації в урочистостях також візьме участь офіційна делегація від Львівської області.


Програма урочистостей з нагоди 65-ї річниці смерті бл. о. Омеляна Ковча, в'язня Майданека


Управління з питань внутрішньої політики разом з Центром політичних досліджень, в межах аналізу політичного процесу у Львівській області, провели експертне опитування рівня впливовості осіб на Львівщині. Під впливовістю слід розуміти здатність вирішальним чином впливати на політичний процес в межах Львівської області, а також на рішення центральних інститутів влади, що стосуються Львівської області. Рівень впливовості слід розуміти як інтегральний показник. Тому, ми запропонували оцінити рівень впливу на: 1) процес прийняття політичних рішень, які стосуються проблематики Львівської області; 2) вплив на кадрові призначення в межах області; 3) вплив на громадську думку та позицію ЗМІ в області. Загальний рівень впливовості включає в себе суму оцінок по кожному з трьох окремих опитувань. Оцінка рівня впливовості стосувалась подій 2008 року. Для оц ... Читати далі »

5 березня у селі Білогорщі, що біля Львова, відбулося урочисте відкриття пам’ятника генералу-хорунжому УПА Роману Шухевичу. Зокрема, у відкритті взяли участь Герой України, син головного командира УПА Юрій Шухевич, голова Львівської облради Мирослав Сеник, міський голова Львова Андрій Садовий, заступник голови Львівської облдержадміністрації Ігор Держко.
Також відбулося покладання квітів від почесних гостей та громадських організацій Львівщини до пам’ятника Шухевичу. Львівські пластуни провели пробіг від місця народження Романа Шухевича (будинок №2 на вул. Довбуша) до Білогорщі, де загинув генерал-хорунжий. Протягом пробігу вони пронесли лампадку, яку запалив син Романа Шухевича – Юрій. Пізніше біля пам’ятника Р.Шухевичу відслужили поминальну панахиду і освятили пам’ятник.
Загалом в заході взяли участь близько 500 осіб. Зокрема, тут зібра ... Читати далі »

« 1 2 ... 18 19 20 21 22 »




Програма урочистостей з нагоди відзначення 68-ї річниці створення УГВР
У Львові відбудуться заходи з нагоди 50-річчя Воєнно-стратегічної операції «Анадир»
Програма проведення урочистих заходів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 23-ї річниці в
Програма заходів з вшанування пам’яті Ольги Басараб
Програма заходів з нагоди Дня Соборності та Свободи України, 93-ї річниці проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР

Погода в Україні



Сайт розроблено:© Онисько Б.