Головне управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації
Субота, 18.05.2024, 22.16.17
Вітаю Вас Гість | RSS




У Львові відзначили 50-річчя Воєнно-стратегічної операції "Анкадир" в період Карибської кризи 1962 року
1 січня 2012 року відзначили 103-ю річницю від дня народження С.Бандери.
Відбулась 5 звітно-виборча конференція Львівської обласної організації ветеранів
Відбулось засідання міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв воєн та політичних репресій
До сімдесятиріччя „Указу про переселення німців Поволжя”
Відбулося засідання Ради голів громадських об’єднань нацменшин Львівської області
20 червня відбулась нарада з відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв Другої світової війни в Україні 22 червня
У c.Пикуличі (Республіка Польща) відбулось традиційне щорічне Свято української національної пам’яті.
18 червня, у селі Зашків відбувся молодіжний фестиваль «Зашків-2011», присвячений 120-ти річчю з дня народження полковника Євгена Коновальця
Висловлюємо співчуття з приводу смерті Президента Товариства „Ческа беседа у Львові” світлої пам’яті Євгена Топінки



Головна » 2011 » Січень » 17 » Відбулися заходи з вшанування жертв "Процесу 59"
17.27.44
Відбулися заходи з вшанування жертв "Процесу 59"
     17 січня 2011 року у м. Львові пройшли заходи з відзначення Дня пам’яті українських студентів, засуджених радянським комуністичним режимом у 1941 році під час «Процесу 59-ти»

У рамках відзначення відбулась поминальна панахида, яку провів владика УГКЦ Венедикт із семінаристами семінарії Святого Духа, та урочисте покладання квітів до хреста Меморіалу пам'яті жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького». В заходах взяли участь голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, заступник  міського голови Львова Василь Косів, начальник головного управління з питань внутрішньої політики, національностей та релігій Роман Кураш, представники громадськості, духовенства та ЗМІ.

«Це місце страшне, але історичне. У цих застінках в ті часи молодь не боялася говорити й творити те, в чому вона була переконана. Ці стіни окроплені кров’ю людей, які є справжніми народними героями. Нову історію України треба творити так, щоб ніколи не повторювалися подібні жахливі події Влада справді завинила в історичному встановленні справжньої вини тих студентів. Ми ж маємо знати їх поіменно. Маємо знайти, де поховане тіло кожного. Маємо пам’ятати і шанувати славних синів України, слава Україні!» – сказав голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк.

Під час заходів виступили також голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, заступник Львівського міського голови Михайло Косів, громадський діяч – в’язень «Тюрми на Лонцького» Ірина Калинець, учасник закритого судового засідання «Процесу 59-ти» Ольга Попадин та представник студентської молоді Львова Микола Кочерган.

Заходи продовжились у Львівському національному університеті ім.         І. Франка, де представники обласної та міської влади взяли участь у  відкритті виставки «Репресії проти української еліти: Процес 59-ти», присвяченої вшануванню пам’яті учасників «Процесу 59-ти».

 

 

Категорія: Новини управління | Переглядів: 618 | Додав: uvp-loda




Програма урочистостей з нагоди відзначення 68-ї річниці створення УГВР
У Львові відбудуться заходи з нагоди 50-річчя Воєнно-стратегічної операції «Анадир»
Програма проведення урочистих заходів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 23-ї річниці в
Програма заходів з вшанування пам’яті Ольги Басараб
Програма заходів з нагоди Дня Соборності та Свободи України, 93-ї річниці проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР

Погода в Україні



Сайт розроблено:© Онисько Б.