Головне управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації
Субота, 04.05.2024, 12.16.10
Вітаю Вас Гість | RSS




У Львові відзначили 50-річчя Воєнно-стратегічної операції "Анкадир" в період Карибської кризи 1962 року
1 січня 2012 року відзначили 103-ю річницю від дня народження С.Бандери.
Відбулась 5 звітно-виборча конференція Львівської обласної організації ветеранів
Відбулось засідання міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв воєн та політичних репресій
До сімдесятиріччя „Указу про переселення німців Поволжя”
Відбулося засідання Ради голів громадських об’єднань нацменшин Львівської області
20 червня відбулась нарада з відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв Другої світової війни в Україні 22 червня
У c.Пикуличі (Республіка Польща) відбулось традиційне щорічне Свято української національної пам’яті.
18 червня, у селі Зашків відбувся молодіжний фестиваль «Зашків-2011», присвячений 120-ти річчю з дня народження полковника Євгена Коновальця
Висловлюємо співчуття з приводу смерті Президента Товариства „Ческа беседа у Львові” світлої пам’яті Євгена Топінки



Головна » 2009 » Березень » 10 » Рейтинг впливовості осіб на Львівщині
12.17.04
Рейтинг впливовості осіб на Львівщині
Управління з питань внутрішньої політики разом з Центром політичних досліджень, в межах аналізу політичного процесу у Львівській області, провели експертне опитування рівня впливовості осіб на Львівщині. Під впливовістю слід розуміти здатність вирішальним чином впливати на політичний процес в межах Львівської області, а також на рішення центральних інститутів влади, що стосуються Львівської області. Рівень впливовості слід розуміти як інтегральний показник. Тому, ми запропонували оцінити рівень впливу на: 1) процес прийняття політичних рішень, які стосуються проблематики Львівської області; 2) вплив на кадрові призначення в межах області; 3) вплив на громадську думку та позицію ЗМІ в області. Загальний рівень впливовості включає в себе суму оцінок по кожному з трьох окремих опитувань. Оцінка рівня впливовості стосувалась подій 2008 року. Для оцінки експертам була запропонована шкала від 1 до 5, коли 5 – визначальний вплив, а 1 – відсутність впливу і 0 – важко відповісти. Всього було опитано 23 експерти з числа аналітиків, науковців, журналістів та спеціалістів відповідного профіля.
Отриманий результат підтверджує загальну тенденцію, що високий рівень впливовості пов’язаний із рівнем посади, владною позицією. Відповідно, набуття/втрата цієї позиції вирішальним чином впливає на показник рівня впливовості.
Перша позиція в рейтингу беззаперечно належить голові Львівської ОДА М.І.Кмітю, який посідає першу позицію в двох категоріях з трьох, значно випереджаючи наступних претендентів. Він пропустив на першу позицію в категорії впливу на громадську думку лише мера Львова А.Садового, який займає другу позицію в рейтингу. Заслуговує на увагу третя позиція голови Львівської обласної ради М.Сеника, що не було характерним для його попередників на цій посаді і визначається не лише авторитетом посади, але і особистісними характеристиками М.Сеника, його вмінням працювати із ЗМІ. Активна взаємодія віце-міністра з гуманітарних питань В.Васюника із місцевою владою щодо підготовки області і міста до Євро-2012 сприяли четвертій позиції у рейтингу. В попередніх рейтингах ми вже зазначали, що перший заступник голови Львівської ОДА В.П’ятак не приділяє належної уваги співпраці із ЗМІ. Цим на нашу думку зумовлена оцінка рівня впливовості цієї особи за умови, що реальна заангажованість його у вирішення справ області є визначальною. Слід звернути увагу на високу позицію в рейтингу голови ВО «Свобода» О.Тягнибока, яка, на нашу думку, зумовлена активною політичною діяльністю, постійною присутністю в ЗМІ та високим регіональним рейтингом політичної сили, яку він очолює. Дещо несподіваною є позиція у десятці найбільш впливових Народного депутата України, голови Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» І.Деньковича. Це зумовлено потужною позицією партії на національному рівні та організації в межах області і міста. Певною інерцією слід вважати одинадцяту позицію колишнього голови Львівської ОДА П.Олійника, який поступово зникає з політичного життя області.
В категорії «Знакові постаті» беззаперечне лідерство експерти надали міністру освіти І.Вакарчуку, позиція якого в рейтингу визначається не лише посадою, але і особистим авторитетом. Власне особистісні характеристик І.Вакарчука зумовлювали його високі позиції і в попередніх рейтингах. Другу позицію ділять між собою головні редактори найбільш впливових газет регіону Н.Балюк (Високий Замок) і І.Починок (Експрес). Складові їхньої позиції дещо відмінні, однак головним є здатність здійснювати визначальний вплив на громадську думку.
В категорії «Економіка і бізнес» перша позиція належить П.Димінському, що, на нашу думку, зумовлено наступними чинниками: 1) попереднім визначальним впливом на політичні процеси в області, що дозволяє експертам передбачати потенційну можливість впливу і сьогодні; 2) наявність економічного потенціалу і готовність/здатність його застосовувати щодо політичних проектів; 3) дискусії навколо можливої участі в будівництві стадіону у Львові до Євро-2012, коли представники влади зверталися до П.Димінського, запрошували його. Друга позиція Народного депутата України П.Писарчука зумовлена поєднанням ним економічного потенціалу і власної політичної позиції, а також можливого кандидування на виборах міського голови Львова. Що стосується третьої позиції О.Сендеги, то в даному випадку ми можемо говорити про високий авторитет цієї особи, та його потенціал щодо можливості зайняття високих владних позицій у майбутньому.
Загальний підсумок рейтингу впливовості засвідчує високий рівень політизації суспільного життя, коли приналежність до влади виступає домінуючим індикатором оцінки позиції особи. В цьому ж контексті слід сприймати і зниження показників в умовному загальному рейтингу представників бізнесу та знакових постатей.


ТОП-100 найвпливовіших осіб на Львівщині у 2008 році

Категорія: Новини управління | Переглядів: 1098 | Додав: uvp-loda




Програма урочистостей з нагоди відзначення 68-ї річниці створення УГВР
У Львові відбудуться заходи з нагоди 50-річчя Воєнно-стратегічної операції «Анадир»
Програма проведення урочистих заходів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 23-ї річниці в
Програма заходів з вшанування пам’яті Ольги Басараб
Програма заходів з нагоди Дня Соборності та Свободи України, 93-ї річниці проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР

Погода в Україні



Сайт розроблено:© Онисько Б.