Головне управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації
Неділя, 05.05.2024, 17.38.30
Вітаю Вас Гість | RSS




У Львові відзначили 50-річчя Воєнно-стратегічної операції "Анкадир" в період Карибської кризи 1962 року
1 січня 2012 року відзначили 103-ю річницю від дня народження С.Бандери.
Відбулась 5 звітно-виборча конференція Львівської обласної організації ветеранів
Відбулось засідання міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв воєн та політичних репресій
До сімдесятиріччя „Указу про переселення німців Поволжя”
Відбулося засідання Ради голів громадських об’єднань нацменшин Львівської області
20 червня відбулась нарада з відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв Другої світової війни в Україні 22 червня
У c.Пикуличі (Республіка Польща) відбулось традиційне щорічне Свято української національної пам’яті.
18 червня, у селі Зашків відбувся молодіжний фестиваль «Зашків-2011», присвячений 120-ти річчю з дня народження полковника Євгена Коновальця
Висловлюємо співчуття з приводу смерті Президента Товариства „Ческа беседа у Львові” світлої пам’яті Євгена Топінки



Головна » 2009 » Квітень » 21 » «Ідейні основи соціально-політичних систем. Політичні ідеології: трансформація уявлень в контексті сучасності»
10.20.26
«Ідейні основи соціально-політичних систем. Політичні ідеології: трансформація уявлень в контексті сучасності»
14-15 квітня 2009 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася Всеукраїнська молодіжна наукова конференція на тему: «Ідейні основи соціально-політичних систем. Політичні ідеології: трансформація уявлень в контексті сучасності».
 Ця подія була приурочена до 80-ї річниці створення ОУН та 20-ї річниці заснування НРУ. Організаторами конференції виступили Львівська обласна державна адміністрація, Управління внутрішньої політики, Львівський національний університет імені І.Я.Франка, Філософський факультет, Кафедра теорії та історії політичної науки, Кафедра політології, Політологічне студентське наукове товариство, Центр політичних досліджень ЛНУ ім.. І. Франка, Кафедра соціальних та гуманітарних дисциплін ЛДУ БЖД.
У роботі конференції взяли участь студенти та аспіранти з усієї України. Зокрема представники вищих навчальних закладів з Києва, Харкова, Миколаєва, Запоріжжя, Чернівців а також представники львівських ВУЗів. Загалом – понад 40 учасників. 
Зі вступним словом виступив заступник голови ЛОДА з питань внутрішньої політики та гуманітарної сфери – Ігор Держко. Привітали учасників конференції також начальник управління внутрішньої політики ЛОДА – Ігор Ожиївський, декан філософського факультету, професор Володимир Мельник.
В рамках конференції відбулися вступні лекцій науковців, зокрема доктора політичних наук, професора кафедри політології ЛНУ ім. І.Франка, керівника Центру політичних досліджень Анатолія Романюка на тему «Ідейні основи політичних партій та рухів сучасної Європи».

14 квітня робота конференції проходила у двох секціях:
  У Секції 1 «Методологічні підходи до визначення поняття «ідеологія»: трансформація сучасних уявлень» молоді науковці обговорили актуальні питання коректного визначення поняття «ідеологія», проблему деідеологізації сучасного суспільства та основні засади ідеології консерватизму, лібералізму та націоналізму в постіндустріальному суспільстві.
У Секції 2 «Особливості ідеологічних протиріч в сучасних суспільствах. Українське суспільство в контексті формування нових політичних цінностей та ідеологій» було піднято такі питання, як ідеологічна ідентифікація політичних партій, творення політичних міфів та проблему ідеології націоналізму в сучасних українських реаліях.
У середу 15 квітня проходив другий день конференції. Відбулось засідання секції присвяченої річниці створення ОУН та НРУ, на якій було розглянуто питання ідеології ОУН, її діяльності та місці в державотворчому процесі. Також доповідачі розкрили теми, що пов’язані з життям та діяльністю засновників та ідеологів Організації українських націоналістів – Дмитра Донцова, Петра Федуна (Петра Полтави), Євгена Коновальця.
Підсумки конференції було підбито під час проведення «круглого столу» на тему: «Чи є майбутнє в українського націоналізму?» за участі представників молодіжних осередків політичних партій та молодіжних громадських організацій (зокрема, Львівської обласної молодіжної громадської організації "Сокіл" (ВО «Свобода»), ЛОО «Українська народна молодь», «Молодого Руху», «Християнсько-демократична молодь», політичні громадські організації Молодіжне об’єднання «Граніт», Дівочий клуб «ЮНКА», Студентське братство ЛНУ ім. І.Франка, Студентське братство НУ «ЛП» та ін.)
Ведучим «круглого столу» виступив відомий політолог, партолог, доцент кафедри політології ЛНУ ім. І.Франка Юрій Шведа.
Учасники круглого столу підняли актуальні питання відсутності ідеологічних партій в Україні, майбутнього націоналістичних партій та необхідності формування у середовищі як українського народу, так і політичних партій, національного патріотизму.
Усі представники політичних сил та громадських організацій зійшлися на думці, про нагальність пошуку власної національної «української ідеї».  


Категорія: Новини управління | Переглядів: 1150 | Додав: uvp-loda




Програма урочистостей з нагоди відзначення 68-ї річниці створення УГВР
У Львові відбудуться заходи з нагоди 50-річчя Воєнно-стратегічної операції «Анадир»
Програма проведення урочистих заходів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 23-ї річниці в
Програма заходів з вшанування пам’яті Ольги Басараб
Програма заходів з нагоди Дня Соборності та Свободи України, 93-ї річниці проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР

Погода в Україні



Сайт розроблено:© Онисько Б.