Головне управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації
Субота, 18.05.2024, 06.58.07
Вітаю Вас Гість | RSS




У Львові відзначили 50-річчя Воєнно-стратегічної операції "Анкадир" в період Карибської кризи 1962 року
1 січня 2012 року відзначили 103-ю річницю від дня народження С.Бандери.
Відбулась 5 звітно-виборча конференція Львівської обласної організації ветеранів
Відбулось засідання міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв воєн та політичних репресій
До сімдесятиріччя „Указу про переселення німців Поволжя”
Відбулося засідання Ради голів громадських об’єднань нацменшин Львівської області
20 червня відбулась нарада з відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв Другої світової війни в Україні 22 червня
У c.Пикуличі (Республіка Польща) відбулось традиційне щорічне Свято української національної пам’яті.
18 червня, у селі Зашків відбувся молодіжний фестиваль «Зашків-2011», присвячений 120-ти річчю з дня народження полковника Євгена Коновальця
Висловлюємо співчуття з приводу смерті Президента Товариства „Ческа беседа у Львові” світлої пам’яті Євгена Топінки



Головна » Архів матеріалів
22 грудня 2010 року , у приміщенні Палацу Потоцьких відбулась Всеукраїнська наукова конференція «Спадщина Івана Федоровича в українському культурно-освітньому просторі». Захід відбувся в рамках відзначення 500-ліття з дня народження Івана Федоровича з ініціативи Української академії друкарства , Музею мистецтва давньої української книги, Львівської галереї мистецтв, Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України та за підтримки Львіської облдержадміністрації. Зі вступним словом до учасників конференції звернувся директор Львівської національної галереї мистецтв Борис Возницький та ректор Української академії друкарства професор Богдан Дурняк. Заступник начальника головного управління з питань внутрішньої політики, національностей та релігій Ірина Романі пр ... Читати далі »

21 грудня у приміщенні Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся Круглий стіл на тему «Петро Сагайдачний – лідер українського козацтва». "Круглий стіл" відбувся в рамках відзначення 440-річчя від дня народження гетьмана Петра Сагайдачного. Захід відкрив начальник головного управління з питань внутрішньої політики, національностей та релігій облдержадміністрації Роман Кураш, зазначивши , що значення постаті П.Сагайдачного для української історії є неоціненним. Р.Кураш зачитав вітання від учасників Всеукраїнської наукової конференції, що проходить в рамках відзначення 440-річчя від дня народження гетьмана Петра Сагайдачного у м.Запоріжжя.

... Читати далі »


20 грудня 2010 року у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» відбулись заходи із вшанування пам’яті блаженного священномученика Омеляна Ковча. Участь у заходах взяли голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, начальник управління з питань внутрішньої політики, національностей та релігій облдержадміністрації Роман Кураш, начальник відділу релігій Устим Хаварівський, начальник відділу політичного аналізу та прогнозування Григорій Гембарський, громадсько-політичний діяч Ігор Калинець, представники товариств «Надсяння», «Холмщина», громадскість та ЗМІ. Присутні, після панахиди за жертвами окупаційних режимів, якуочолив єпископ-помічник Львівськоїархієпархії УГКЦ владика Венедикт (Алексійчук), запалили пам’ятну лампаду.

... Читати далі »

12 грудня  у Львівському міському Палаці культури ім. Гната Хоткевича  за підтримки Львівської облдержадміністрації відбувся VІІІ Фестиваль національних культур Львівщини «Всі ми діти твої, Україно!» .   Організатори заходу – Головне управління з питань внутрішньої політики, національностей та релігій облдержадміністрації, Рада представників громадських об’єднань національних меншин при облдержадміністрації. Участь у фестивалі взяли представники громадських об'єднань національних спільнот Львівщини, яких на території області зареєстровано 29. Представники національних спільнот продемонстрували свою самобутню культуру, тради ... Читати далі »

7 грудня 2010 року, в с. Млини Підкарпатського воєводства Республіки Польща відбулись урочисті заходи з вшанування 140-ї річниці з дня смерті великого Піоніра української пісні отця Михайла Вербицького. На ці урочистості зібралась численна громада як з Польщі так і з України. Львівську область представляла офіційна делегація обласної державної адміністрації на чолі з Першим заступником голови п. Мироном Янковим, начальником головного управління з питань внутрішньої політики, національностей та релігій п. Романом Курашом, начальником управління міжнародного співробітництва п. Левом Захарчишином, начальником відділу у справах релігій п. Устимом Хаварівським, також взяла участь делегація Львівсь ... Читати далі »

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 21 22 »




Програма урочистостей з нагоди відзначення 68-ї річниці створення УГВР
У Львові відбудуться заходи з нагоди 50-річчя Воєнно-стратегічної операції «Анадир»
Програма проведення урочистих заходів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 23-ї річниці в
Програма заходів з вшанування пам’яті Ольги Басараб
Програма заходів з нагоди Дня Соборності та Свободи України, 93-ї річниці проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР

Погода в Україні



Сайт розроблено:© Онисько Б.